Fund Manager
PORTFOLIO MANAGEMENT SOFTWARE
Contact Us

Rebalance REport ISsue

Questions on using, creating, or understanding data in Fund Manager reports.

Postby paulk » Thu Aug 22, 2019 5:39 am

Hi Mark

I am having an issue with (at least) one security I am tracking for clients. It seems to be specific to the Rebalance Report only. The mutual fund in question will calculate properly (shares times specific date) for all other reports except the rebalance report where it throws incorrect values. Obviously this is an issue as I am unable to do proper rebalancing until the issue is resolved.

Any input would be greatly appreciated.
paulk
 
Posts: 138
Joined: Fri Oct 29, 2010 6:08 pm

Postby Mark » Thu Aug 22, 2019 9:21 am

Hi paullk,

What kind of allocation target are you using?
Thanks,
Mark
Fund Manager - Portfolio Management Software
Mark
Site Admin
 
Posts: 8858
Joined: Thu Oct 25, 2007 2:24 pm
Location: Chandler, AZ

Postby paulk » Thu Aug 22, 2019 9:26 am

Rebalance by asset class. Each client has a specific target linked to their portfolio.
paulk
 
Posts: 138
Joined: Fri Oct 29, 2010 6:08 pm

Postby Mark » Thu Aug 22, 2019 9:40 am

Hi paulk,

This means each line item in the report is an asset type (not a specific investment/fund). If the asset type line is not what you're expecting, click on that line item to open a new Portfolio Value report that is filtering on that asset type, and listing by investment. You'll be able to see the breakdown of all the investments contributing to that asset type.

If you still have questions, you might want to email me some screenshots illustrating the problem.
Thanks,
Mark
Fund Manager - Portfolio Management Software
Mark
Site Admin
 
Posts: 8858
Joined: Thu Oct 25, 2007 2:24 pm
Location: Chandler, AZ

Postby paulk » Thu Aug 22, 2019 9:45 am

Emailed u a few printouts showing the problem. The "drill down" portfolio value report shows the issue.
paulk
 
Posts: 138
Joined: Fri Oct 29, 2010 6:08 pm

Postby Mark » Thu Aug 22, 2019 10:12 am

Hi paulk,

I just wanted to complete this thread in case anyone else runs into the same issue. The issue was that the particular investment was not assigned 100% to a single asset type. You can see the asset type assignments under "Investment Properties...".
Thanks,
Mark
Fund Manager - Portfolio Management Software
Mark
Site Admin
 
Posts: 8858
Joined: Thu Oct 25, 2007 2:24 pm
Location: Chandler, AZ


Return to Reports

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

FundManagerSoftware.com | Search | Site Map | About Us | Privacy Policy
Copyright © 1993-2019 Beiley Software, Inc. All rights reserved.
cron