Fund Manager
PORTFOLIO MANAGEMENT SOFTWARE
Contact Us

restore data/ access is denied/

General questions about using Fund Manager that do not fit into any other forum.

Postby alciati » Fri Jan 04, 2019 2:29 am

HI Marc
I installed FM on a new computer and I can not restore my backups.

For the older backup when I restore I get message Access is denied and then Portable/Cloud Preferences Restore failed.

I chose Restore everything in backup and specified a new folder and asked to open the restored portfolio.

For the newest backup I can restore but then I dod not get the preferences and all the personal labels are lost

what can I do?

I have saved the whole folder with all data in a Onedrive Personal account on the cloud.

Thanks
alciati
 
Posts: 22
Joined: Thu Feb 04, 2010 2:44 am

Postby alciati » Fri Jan 04, 2019 2:35 am

I saw that I lost for some reason the original location of fmprefs.txt

it seems in .\fmprefs.txt while it should take the same folder where the other files are saved

do not know what happened but this may explain the problem.

What can I do?
alciati
 
Posts: 22
Joined: Thu Feb 04, 2010 2:44 am

Postby Mark » Fri Jan 04, 2019 9:41 am

Hi alciati,

It is normal to say the original location is .\fmprefs.txt. The "." just means the same directory as the FM executable.

What location did you install FM into? If you installed it to the default under C:\Program Files (x86), you will get this error. When FM tries to restore from the fmprefs.txt file, it is first copying it to the directory where you are running FM. The running FM program cannot write files into the C:\Program Files (x86) directory, as you must be running as an admin in order to write into this folder.

In order to restore the preferences from a backup with fmprefs.txt you must be running FM from a folder where you have write permission. So, try this:

1) Install FM to this new folder you've created in a location where non-admin programs have write access (not under C:\Program Files (x86)).
2) Start FM from this location by double clicking on the FM.exe.
3) If you want to keep portable/cloud mode on, then turn it on _before_ doing your restore. Set this under "Options / General Preferences... / Data / Portable/Cloud Mode".
4) Restore from the backup as you were before.
Thanks,
Mark
Fund Manager - Portfolio Management Software
Mark
Site Admin
 
Posts: 9687
Joined: Thu Oct 25, 2007 2:24 pm
Location: Chandler, AZ

Postby alciati » Fri Jan 04, 2019 5:43 pm

Thanks so much. It works and was able to restore everything.

But I can not update any price now. Internet works bun when I sned request to server, there is no download and sometimes a message "investment not found". why?

i use yahoo as default server and WSJ for fx

Thanks
alciati
 
Posts: 22
Joined: Thu Feb 04, 2010 2:44 am

Postby alciati » Fri Jan 04, 2019 6:03 pm

I am using FM Pro 2018 15.4.100 534/235 so the most updated module and the server status shows no problem

webnews works also

I found this log

Retrieve Started at 1/5/2019 00:42 UTC
Program Version = 2018.15.4
Quote Module Version = 534
Retrieving from server: (YAHOO)
Requesting: "AEEM.PA"
*** Request/Response Headers: https://query1.finance.yahoo.com/v7/fin ... ls=AEEM.PA
--- Request Headers:
--- Response Headers:
ERROR: WSAE: 6
Could not update any investments

Thanks
alciati
 
Posts: 22
Joined: Thu Feb 04, 2010 2:44 am

Postby alciati » Fri Jan 04, 2019 6:24 pm

if can help, i get also this message in log.

I use chrome and i have not internet explorer. how can i change this settings?

Retrieve Started at 1/5/2019 01:21 UTC
Program Version = 2018.15.4
Quote Module Version = 534
Retrieving from server: (WALLSTREETJOURNAL-REALTIME)
Requesting: "EURAUD"
*** Request/Response Headers: http://quotes.wsj.com/fx/EURAUD
--- Request Headers:
GET /fx/EURAUD HTTP/1.1

User-Agent: Mozilla/5.0

Host: quotes.wsj.com

Cache-Control: no-cache

Cookie: usr_bkt=rGgki1wrhs



--- Response Headers:




WARNING - Unable to update: "EURAUD"
ERROR: Check that you are not "Working Offline".
In Internet Explorer un-check "File / Work Offline".
Could not update any investments
alciati
 
Posts: 22
Joined: Thu Feb 04, 2010 2:44 am

Postby Mark » Fri Jan 04, 2019 7:29 pm

Hi alciati,

Please try opening up Internet Explorer, and browsing to Yahoo Finance. Doing so, may clear up whatever issue is happening. It needs to be Internet Explorer, and not any other web browser. Internet Explorer uses the same Windows component as Fund Manager (WININET) to access the internet. After you've successfully loaded Yahoo Finance in IE, try retrieving again with Fund Manager, and see if that hasn't fixed it.
Thanks,
Mark
Fund Manager - Portfolio Management Software
Mark
Site Admin
 
Posts: 9687
Joined: Thu Oct 25, 2007 2:24 pm
Location: Chandler, AZ

Postby alciati » Tue Apr 21, 2020 7:04 am

HI Marc, I had to install again FMS in a new laptop.

I restored everything but I can not keep the same format I had in the other computer (color, text, views). what am I missing?

the labels are all updated and restored.

Thanks

Andrea
alciati
 
Posts: 22
Joined: Thu Feb 04, 2010 2:44 am

Postby Mark » Tue Apr 21, 2020 8:33 am

Hi Andrea,

If you restored everything in the backup, all your colors/preferences/everything should be restored exactly like they were before. Are you sure you're restoring the correct *.FMB file? Did you restore everything in the backup?
Thanks,
Mark
Fund Manager - Portfolio Management Software
Mark
Site Admin
 
Posts: 9687
Joined: Thu Oct 25, 2007 2:24 pm
Location: Chandler, AZ


Return to General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

FundManagerSoftware.com | Search | Site Map | About Us | Privacy Policy
Copyright © 1993-2021 Beiley Software, Inc. All rights reserved.
cron